dilluns, 6 de febrer del 2012

LA COMPASSIÓ

Saps que per a algunes persones la vida és un dolor insuportable? Entra en el seu sofriment i en el seu dolor.

Cada vegada més sovint, l’ésser humà s’allunya dels valors que el fan ser feliç, com la pau, la humilitat, l’alegria, la generositat i la compassió.

La compassió és allò que ens fa vertaderament humans i que ens impedeix convertir-nos en pedres, com els monstres d’impietat que apareixen en els mites.

El fet de ser comprensiu és el fet de ser diligent, prompte i estar atent a revestir-se de tendresa i de comprensió amb aquelles persones que se senten amenaçades per la malaltia, la pobresa i la desesperança.

Perquè hi hagi una vertadera compassió i una bona comunicació es necessiten: un tracte cordial i afable, un ampli i sincer somriure i una paraula càlida i amable que ajudi el nostre germà necessitat a sentir-se comprès i alleugerat en els seus temors, els seus sofriments i les seves desgràcies.

Una vegada que hem ajudat amb les nostres paraules d’ànim, el nostre somriure i la nostra calor humana, la compassió s’ha de convertir en ferma i confiada esperança, en pensaments positius i en el fet de recobrar l’alegria de viure.

Molts estudis han arribat a la conclusió que el desenvolupament de la compassió i l’altruisme tenen un efecte positiu sobre la nostra salut física i emocional.

La compassió està a l’abast de qualsevol persona. Si miram al nostre voltant, veurem que hi ha molta gent aïllada, solitària, malalta i pobra, que defalleix lentament a poques passes nostres. Ho tenim fàcil: només hem d’oferir un somriure, una mà amiga i càlida, oferir-nos com a germans, com a amics, i dedicar temps al altres.

Intentem-ho! No deixem passar ni un dia sense haver estat compassius i comprensius amb algú!

La compassió és, simplement, el fet d’estimar.


Equip de Pastoral
Col•legi L’Assumpció de Binissalem